21-22/6/2019 Εκδηλώσεις με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών.

Το πρόβλημα της εξάρτησης από αλκοόλ και άλλες ουσίες είναι ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που απασχολεί χιλιάδες άτομα και τις οικογένειες τους σε όλη τη χώρα. Οι πρόσφατες επιδημιολογικές μελέτες στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ δείχνουν ότι η ηλικία πρώτης επαφής με τις εθιστικές ουσίες γίνεται όλο και μικρότερη. Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου, επομένως, φαίνεται να είναι ιδιαίτερα σημαντικός τόσο στον πειραματισμό και την ενασχόληση με τις εθιστικές ουσίες όσο και στην ανάπτυξη της εξάρτησης από αυτές. Η πολυπαραγοντική φύση του φαινομένου, γεννά την ανάγκη για συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων επιστημονικών κλάδων και φορέων. Η σωστή ενημέρωση και η πρόληψη είναι αναμφίβολα ο καλύτερος τρόπος για να ανακόψουμε τη μάστιγα της εξάρτησης, ιδιαίτερα από τους νέους ανθρώπους.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ψυχολογίας και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης «Κλινικές Παρεμβάσεις στις Εξαρτήσεις» και η Πρότυπη Μονάδα Θεραπείας Εξαρτήσεων ΟΚΑΝΑ Ρεθύμνου οργανώνουν δύο εκδηλώσεις στο Ρέθυμνο:

  • Την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 στις 20.00 στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, θα φιλοξενηθεί η ανοιχτή εκδήλωση ευαισθητοποίησης «Δημιουργώντας συνδέσεις», στην οποία έφηβοι, μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΔΠΜΣ “Κλινικές Παρεμβάσεις στις Εξαρτήσεις”, εθελοντές και το προσωπικό του ΟΚΑΝΑ θα υποδεχθούν το κοινό με στόχο να το ενημερώσουν και να το ευαισθητοποιήσουν μέσα από εικαστικά, μουσικά δρώμενα και θεατρικό παιχνίδι.
  • Το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019, στις 10.00 π.μ. στην Αίθουσα “Παντελής Πρεβελάκης” – Ωδείο, στην παλιά πόλη Ρεθύμνου θα πραγματοποιηθεί: Ημερίδα με θέμα “Η ουσία για την χρήση ουσιών στην εφηβεία” στην οποία διακεκριμένοι ομιλητές θα μιλήσουν για θέματα χρήσης ουσιών στην εφηβεία.

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του ΔΠΜΣ “Κλινικές Παρεμβάσεις στις Εξαρτήσεις” και της Πρότυπης Μονάδας Θεραπείας Εξαρτήσεων ΟΚΑΝΑ Ρεθύμνου την Παρασκευή 21 – Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Μας τίμησε ιδιαίτερα η παρουσία και κυρίως η ουσιαστική στήριξη των τοπικών αρχών, όπως εκφράστηκε από τα χείλη όλων των εκπροσώπων τους στην ημερίδα. Ελπίζουμε οι δράσεις αυτές να αποτελέσουν το έναυσμα για ένα γόνιμο διάλογο ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο, όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στις εξαρτήσεις και την τοπική κοινωνία πάνω στο θέμα της κατάχρησης και της εξάρτησης που αφορά φυσικά και το Ρέθυμνο και την Κρήτη, ιδιαίτερα μάλιστα λόγω της ειδικής σχέσης που υπάρχει με το αλκοόλ.

Scroll to Top